logobbinfosite.gif (23350 bytes)


Bedrijfshulpverlening

Goedkoop is vaak duurkoop!

Brandblusser infosite, wij willen een keuze maken uit het woud van aanbieders en prijsverschillen op het gebied van BedrijfsHulpVerlening. Kunnen jullie ons helpen?

Deze vraag word ons steeds vaker gesteld en daarom deze pagina.

Waar moet je op letten?

Er is een groot verschil tussen mensen die moeten en mensen die graag een BHV opleiding willen volgen. Er zijn nog steeds werkgevers die wettelijk een BHV organisatie moeten opzetten en weinig of geen motivatie hebben om dit tot uitvoer te brengen. Vaak worden er dan een aantal mensen aangewezen voor een opleiding om vervolgens wel de papieren in huis te hebben maar hier niets mee doen. Het lijkt wel of eerst het kalf moet verdrinken voordat men de put dempt.
Als u het van belang acht om een goede en gemotiveerde BHV organisatie op te zetten, hebben wij de onderstaande tips.

 • Werk zoveel mogelijk met gemotiveerde mensen en probeer er zo min mogelijk aan te hoeven wijzen.
 • Zorg voor meer mensen als wettelijk nodig i.v.m verloop ziekte en verlof.
 • Ga nooit op één aanbieder af maar benader verschillende opleiders.
 • Als u meerdere BHV-ers in huis hebt zijn er diverse opleiders die de opleiding aan huis verzorgen. Dit kan zeer goede op maat gemaakte resultaten geven.
 • Meer dan 12-15 personen in de klas gaat ten koste van de individuele aandacht, en is vaak financieel aantrekkelijk voor de opleider.
 • Werk met gediplomeerde docenten. Een kaderinstrukteur voor de levensreddende handelingen en een Brandweerinstrukteur voor de opleiding brand.(vraag hier naar).     
  Zie de reakties onder aan deze pagina.
 • Eén docent voor de gehele opleiding is vaak niet verstandig. Een goede EHBO docent heeft géén verstand van brand en anders om.(zie Reakties onder aan de pagina)
 • Een basisopleiding duurt tenminste 2 volle werkdagen.
 • Levensreddende handelingen is heel iets anders dan EHBO. Veel simpeler. Hou daarom uw mensen met een EHBO diploma in ere.
 • Oefenen in rook is wel leuk maar gevaarlijk. Men laat u oefenen in oefenrook. Dit is best leuk om te doen maar heeft niets te maken met de werkelijkheid. Men geeft u de suggestie dat u kunt handelen bij rook, echter bij een calamiteit heeft u bij een paar keer rook inademen een probleem. (hoesten,braken) Mensen die vaak geoefend hebben met oefenrook zie je bij een echte calimiteit naar binnen gaan en denken dit aan te kunnen. Bij rook of gevaar stopt de taak van een BHVer en nemen de hulpdiensten dit over.
 • Brandblussen betekend dusdanig brandblussen dat u bij een calamiteit met vertrouwen een brandblusser van de muur tilt en gebruikt.Zoek een opleider die meerdere blussingen met u oefent met verschillende blusmiddelen. Ook dit kan aan huis.
 • U wilt een landelijk erkend NIBHV diploma en geen certificaat.

Reakties

Ls, Eén docent voor de gehele opleiding is vaak niet verstandig.
Een goede EHBO docent heeft géén verstand van brand en anders om.

Dit is één van uw regels in de brandblusserinfosite. Maar er zijn in den lande ook, het zijn er niet zo gek veel, gecertificeerde BHV-instructeurs.Deze personen kunnen dus wel degelijk de gehele opleiding verzorgen.Verder zegt u dat de levensreddende handelingen 
een EHBO docent moet behandelen, maar neemt u van mij aan, dat elke EHBO docent lang niet altijd geschikt is voor BHV-opleidingen.
Zelf ben ik zo'n 18 jaar (NVB-gecertificeerd) BHV-instructeur en zo'n 7 jaar kader docent.

P.B. Lelystad

 • deze pagina wordt later nog aangevuld
 •